Μουσικοδρόμιο

Ένα μουσικό ταξίδι με νότες όπου τα παιδιά θα γεμίσουν χαρά!

 

Η σημασία της μουσικής στην εκπαίδευση του παιδιού είναι μεγάλη. Ξέρουμε πόσο άμεσα επενεργεί η μουσική στο συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου, ιδιαίτερα όταν ο κόσμος αυτός είναι ο εύπλαστος και ευαίσθητος συναισθηματικός κόσμος του παιδιού....

Η μουσική διεγείρει τη λογική του χώρου και του χρόνου, διότι αυτή απασχολεί τον εγκέφαλο με την επεξεργασία πληροφοριών, που σχετίζονται με τον χώρο (διαστήματα μεταξύ τόνων) και με τον χρόνο (χτυπήματα-ρυθμοί). Αυτό το είδος διέγερσης πλεονεκτεί σε σχέση με άλλες δραστηριότητες, που απαιτούνται στα μαθηματικά και τη λογική.

Στο νέο μουσικό πρόγραμμα στο σχολείο μας τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με μια πληθώρα μουσικών πολιτισμών όπου το κάθε παιδί θα μετέχει ως μέλος της ομάδας θα κοινωνικοποιηθεί και μέσου του ομαδικού τραγουδιού ,της κίνησης και των παιχνιδιών θα αποκτήσει ανεξαρτησία.

Διάφορα μουσικά όργανα και αντικείμενα θα χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα για την ανάπτυξη ακουστικών δεξιοτήτων όπως αναγνώριση της χροιάς, μνήμης και ακολουθίες. Η δομή του λόγου και της γλώσσας και οι σημασίες που μπορούμε να προσλάβουμε από αυτή απαιτεί από το άτομο τη συγκράτηση ακουστικών πληροφοριών στη μνήμη στη σωστή σειρά για κάποιο χρονικό διάστημα.

Μουσικές δραστηριότητες όπως τραγούδια με απλό και εύκολο ρυθμό ή ανάκληση οργάνων με τη σειρά που ακούστηκαν βοηθούν στην ανάπτυξη της ακουστικής σειριακής μνήμης.

Τέλος, η συμμετοχή στις μουσικές δραστηριότητες συνιστά για τα

παιδιά το κατάλληλο περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να νιώσουν άνετα.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί στοιχεία των συστημάτων Orff, Dalcroze, Kodaly ( τα αρχικά των οποίων είναι το πρόγραμμα αυτό) προσαρμοσμένα πάντοτε στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών που τα παρακολουθούν και στις ανάγκες της εποχής μας.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδάκια από 2,5-6 ετών χωρίς την συμμετοχή ενήλικα και θα γίνονται 1 φορά την εβδομάδα με διάρκεια 45 λεπτά.

 

 

 

Ονειροδρόμιο

Στο ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ τα όνειρα ξεκινάνε.
Δημιουργούνται μέσα από τις κατάλληλες δραστηριότητες και την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτικών ….  και γίνονται πραγματικότητα με όχημα τη συναισθηματική αγωγή!!!!

Ακολουθήστε μας στα Social

© 2024 Onirodromio.gr | Σχεδιασμός - Φιλοξενία: E-base.gr